RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Hor “Mošus”: U martu snimanje spota za kasidu “Ramazan”

Članovi brčanskog Hora “Mošus” tokom mjeseca marta održat će ukupno četiri nastupa, od toga će dva gostovanja zabilježit na koncertima i akademijama u Gradačcu i Blagaju. Druga dva nastupa rezervisana su za Brčko distrikt povodom obilježavanja bitnih datuma i organizovanja kulturnih događaja.

“Naš prvi nastup održat ćemo već sutra na svečanoj akademiji u brčanskom Domu kulture povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Tokom narednog mjeseca u Hrvatskoj i Sloveniji, tačnije u Islamskim kulturnim centrima u Sisku i Ljubljani, snimit ćemo i spot za novu kasidu pod nazivom “Ramazan”, čija će premijera biti upriličena pred početak mjeseca Ramazana”, rekao je predstavnik Hora “Mošus” Ensar Gobeljić.

Prema njegovim riječima članovi hora bit će angažovani pred početak i tokom mjeseca Ramazana kada je u planu održavanje nekoliko koncerata.

“Ramazanskim danima uvijek smo posebno posvećeni, a kao i prethodnih godina održat ćemo niz nastupa, nakon čega slijede pripreme za bajramske aktivnosti”, dodao je Gobeljić.

Hor “Mošus” trenutno broji 15 članova, a nadolezeće aktivnosti prema riječima Gobeljića bit će ujedno prilika da se predstave novi članovi koji su svoj angažman u horu započeli prije godinu dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski “Mošus” upriličio koncert u povodu nastupajućeg mubarek mjeseca ramazana

Admir Kadrić