RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Brčko: Humanitarna aukcija slika za Đorđu Đurića

“Poštovani sugrađani,

Pozivamo vas da u srijedu 8. februara od 20.00 časova posjetite Art Caffe Jazzwa i uzmete učešće u humanitarnoj aukciji slika koju za našeg sugrađanina Đorđu Đurića organizuju Atelje 6, Likovna radionica “Legat Ekmečić” i Udruženje “Beba više”.

Đurić već dvadeset osam dana leži u bolnici, zbog teškog oblika opstrukcije pluća. Za normalan nastavak života neophodan mu je mobilni koncentrator kisika koji košta 3.560,00 evra, a kojeg nije u prilici da kupi.

Pomenute organizacije ponudiće umjetničke slike na aukciji, a sav prihod od prodaje slika biće uplaćen na njegov žiro račun.

Želimo istaći da je Đurić, zajedno sa svojom suprugom, kroz program “hraniteljska porodica” odgojio četvoro djece, različitih nacionalnosti, a da sam vlastitu nema, stoga vas još jednom pozivamo da se odazovete najavljenoj aukciji ili da svoje donacije uplatite na račun otvoren kod NLB banke AD Sarajevo.

Instrukcije za uplatu:

NLB Banka AD Sarajevo

SWIFT: TBTUBA22

IBAN: BA391320010858646046 ACCOUNT : 108586460

Đurić Đorđo

Brčko distrikt BiH

 

Unaprijed hvala!”

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.