RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Irma Hajdić – Volim da pjevam

Odlična učenica VIII razreda brčanske Pete osnovne škole, područna škola Klanac, Irma Hajdić ima talent za pjevanje.

irma hajdic 2

Nastupala je na raznim dječijim festivalima, među kojima su „“Dječja mašta može svašta“, Brčko, „ Budi zvijezda Đurđevdanskog festivala“, na muzičko-dokumentarističkom showu „Prvi glas sevdaha“, „Mladim graditeljima“, te učestvovala u snimanju novogodišnjeg programa RTRS-a.

Učestvovala je i na kvizu “Peta traži zvijezdu“, ove škole, gdje je pobijedila i osvojila besplatnu ekskurziju u Bihać.

Njena nastavnica Muzičkog vaspitanja, Vanja Božić za Irmu kaže da je njen talent otkrila njena učiteljica Asmira Šerifović, koja je preporučila Irmu za učešće na festivalu “Dječja mašta može svašta“.

“Na prvom susretu sa Irmom osjetila se njena muzikalnost, odnosno talent. Ona je dobro i poslušno dijete koje upija znanje, koje hoće, voli, trudi se i daje sve od sebe”, istakla je Božić.

irma hajdic 1

Irmu fasciniraju Vitni Hjuston i Adel, sa čijim pjesmama je i nastupala, ali isto tako voli da pjeva i sevdalinke i u horu.

Iako voli da pjeva, jer kako kaže, tako izražava svoje emocije, želja joj je da u budućnosti bude pedijatar.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.