BrčkoKultura

Изложба “Мир са женским лицем” отворена синоћ у Брчком

У галеријском простору Градске вијећнице синоћ је отворена изложба „Мир са женским лицем“. Ова изложба резултат је иницијативе „Мир са женским лицем“ и форума Цивилна мировна служба а уз стручну помоћ Хисторијског музеја БиХ.

Драгана Петрић, испред иницијативе „Мир са женским лицем“ рекла је да је изложба имала до сада 11 поставки од чега девет у БиХ а двије у иностранству те да је циљ изложбе да у процес изградње мира у суочавања са прошлоћу се интегрише и женска перспектива тј. да буде видљива и женска страна приче о преживљавању посљедица рата јер су и жене поднијеле терет рата и биле жртве иако нису носиле оружје.

“Изложба кроз аутентичне приче 20 жена из БиХ приказује њихове животне приче и на који начин су се оне носиле са изазовима из ратног и послијератног периода. Оне су и мировне активсткиње, хуманитарке, чланице невладиних организација, академске грађанке, тако да изложба приказује на некин начин позитивну страну приче, како из нечег негативног можемо да изађемо као побједници и приказује да су и жене страдале у рату иако то није посебно приказано у нашој историји”, истакал је Драгана Петрић.

Отварању изложбе присуствовали су бројни грађани као и представнци Владе Брчко дистрикта БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!