RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Изложба старих заната и рукотворина

У организацији Удружења љубитеља умјетности, Секције стари занати и умјетничке рукотворине Брчко дистрикта данас је на Тргу младих отворена манифестација- изложба производа насталих старим занатима и умјетничке рукотворине. Ова поставка ће бити отворена до краја године, а изложени су сувенири, али и поклони прикладни за празнике који долазе.

Радови су традиционални за ово подручје и углавном су уникати, ручни радови који нажалост падају у заборав, каже Џенана Захировић, члан Удружења љубитеља умјетности – Секције стари занати и умјетничке рукотворине. Она додаје да организатори ове манифестације прве оваквог карактера у нашем граду очекују успостављање сарадње са службом за туризам Владе Брчко дистрикта како би манифестација постала традиционалмна.

Вриједност ове поставке је у томе што садржи такође и народне ношње, приказује ручно ткање и производе који се на тај начин добивају, слике на стаклу, дуборезе , радове књиговезаца и рестауратора књига и низ других радова који су продукт старих заната.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Трећа промоција бициклизма у Брчком

Admir Kadrić

Лејла Тановић освојила треће мјесто на Свјетском купу

Radio Brčko

Бициклистички маратон Брчко-Острог 2014

Admir Kadrić