RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
KulturaRegion

Јосипа Лисац се враћа пред београдску публику

Izvor: Zoe Sarlija/Pixsell

Музичка дива Јосипа Лисац враћа се пред београдску публику, која ју је увијек еуфорично дочекивала, концертом 14. маја (20.30) у Комбанк дворани.

Прослављена умјетница је, претходних година, изузев прошле, због пандемије, концерте у српској престоници одржавала, традиционално, у фебруару, на Дан заљубљених, уједно и на свој рођендан, а сада ће, изводећи ванвременске нумере на специфичан начин, обогатити концертну понуду Београда у прољећним данима.

Јосипа ће у Комбанк дворану доћи пет мјесеци послије распродатог децембарског концерта у загребачком Лисинском. Убрзо затим, за дочек православне Нове године, 13. јануара, заблистала је у новосадској Синагоги, на концерту који је, такође, распродат, и то за свега неколико часова.

Београђане ће још једном подсетити на антологијски значај њеног дебитанстког албума “Дневник једне љубави”, гдје су забиљежене незаборавне “О једној младости”, “Срела сам се с њим”, “Лежај од суза”, као и на све остало што јој је утемељило позиције на регионалној сцени – “Гдје Дунав љуби небо”, “Магла”, “Хир, хир, хир”, “Данас сам луда”…

Јосипа, која је концертом у Лисинском обиљежила 30 година од смрти од одласка животног партнера и аутора кључних нумера у каријери, Карла Метикоша, истиче да су те незаборавне пјесме “њихова дјеца”:

“Карлова смрт се догодила 10. децембра 1991, али је он мени оставио огромну музичку баштину. Ја је и данас промовишем, настављам, живим. не дам.”

О периоду пандемије каже:

“Самоизолацију сам подносила сјајно. Волим да будем сама са собом у друштву, па ми то, некако, није тешко пало. Ја, заправо, и живим у самоизолацији. Имам много пријатеља, нисам недруштвена, али, кад сам код куће, то су ми тренуци одмора.”

Извор: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Predstavom “64” beogradskog Ateljea 212 nastavljeni Susreti, večeras pred publikom dramski komad „To nikad nigdje nije bilo“

Suvad Alagić

Večeras koncert austrijskog pijaniste Gottlieba Wallischa na Muzičkoj akademiji

Radio Brčko

Otkazan ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu

Radio Brčko