RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

“Knjigoljubac” u središtu grada

Agencija za izdavanje  i prodaju knjiga  „Knjigoljubac“  je nova izdavačka kuća koja je registrirana u Brčko distriktu, i koja ima namjeru da publiciranjem nabavom i prodajom izuzetno kvalitetnih knjiga, kako onih  koje su proizvedene u BiH , tako i onih proizvedenih u regiji , knjigu učini dostupnijom čitateljstvu i kulturnim djelatnicima u Brčko distriktu BiH, kazao je Almir Zalihić , prodavač na štandu  koji je postavljen u središtu grada ,  inače  i sam pisac.

On je kazao da su trenutačno s jednim malim eksperimentalnim štandom  na kojem se nalaze knjige uglavnom bosanskohercegovačkih  izdavačkih kuća , poput Šahinpašićev Biblioner, Zalihica, Vrijeme zenica, Biblioner Banjaluka, te nešto izdavača iz regije , U tijeku sedmog mjeseca imamo namjeru postavku  proširiti i učiniti neku vrstu  praznika knjige u Brčkom. On je istakao da se najviše traže i čitaju  klasici , i suvremeni kao Haruki Murakami , Halid Huseini , a od starih klasika, Tolstoj , Dostojevski , Andrić i Selimović.

Pored  standardne ponude, kaže Zalihić , imaju i  jedan mali dio ramazanske ponude za vjernike , te  knjige su snižene 30 do 40 posto. On   očekuje početak jedne dugotrajne i uspješne  suradnje.

Zalihić je kazao da mladi dosta čitaju , kao i starija umirovljenička  populacija  građana,  kojoj nije žao,  da iz svojih skromnih proračuna  izdvoje novac za knjigu . Ovo između, kaže on , je zapravo  slika  našega društva .

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.