RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijestiKultura

Književno veče sa Maricom Popović

U okviru mjeseca knjige, u organizaciji Biblioteke i Književnog kluba Brčko distritka BiH sinoć je upriličeno književno veče s piscem Maricom Popović.

Jasna Maglov direktor brčanske Biblioteke istakla je da su romani Marice Popović veoma popularni, a u 2014. godini u bjeljinskoj Biblioteci čak su proglašeni među najčitanijim knjigama, zbog čega su je i izabrali da otvori ovu manifestaciju.

marica popovic

„Marica Popović romanopisac u Srbiji je veoma poznata, pa čak i u Republici Srpskoj dok kod nas nije baš toliko zbog čega smo upravo i željeli da nam ona otvori ovaj program Manifestacije obilježavanja mjeseca knjige. Tako da smo željeli da naši čitaoci ovdje upoznaju nju kao ličnost, kao i o čemu piše i kako piše.Zaista smo sretni što je prihvatila naš poziv“, dodala je Maglov.

Marica Popović napisala je do sada 13 romana koji su u opticaju, dok je četrnaesti u štampi i izaći će na beogradkom sajmu knjige.

„Počela sam da pišem sa 52 godine. Bila sam ekonomista ali čitav svoj život sam željela da pišem, tako da sam jednog momenta osetila da ono što nosim od svoje petnaeste godine mora izaći iz mene.Vrlo brzo su romani nastajali i nizali su se jedan po jedan svaka dva do tri mjeseca.Okrenula sam se bibliotekama i danas sarađujem sa oko 50 biblioteka u Srbiji i dosta biblioteka u Republici Srpskoj. Pišem o životu i pokušavam da dođem do priča koje su potkovane istinom“, pojasnila je Popović.

marica popovic 1

Ovom prilikom, posjetitelji su imali mogućnost da kupe neki od romana Marice Popović po izuzetno prihvatljivim cijenama.

marica popovic 2

marica popovic 4

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.