RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Komedija “Deset u pola” Danisa Tanovića od 1. januara dostupna online gledateljima širom svijeta

Komedija “Deset u pola” Danisa Tanovića od 1. januara u ponoć bit će dostupna online gledateljima širom svijeta, izuzev u zemljama bivše Jugoslavije gdje se film prikazuje u kinima, saopćeno je iz Sarajevo film festivala.

Kao novogodišnje iznenađenje publici, komedija “Deset u pola” koja od početka prikazivanja bilježi ogroman interes publike, sada će biti dostupna online gledateljima širom svijeta putem online platforme kina Meeting Point: VIDEO

Publici u Bosni i Hercegovini, osim u kinima, film će biti dostupan 1. januara na servisu MY TV u 00:30 sati, nakon novogodišnjeg programa. Film je dostupan svim gledaocima iz BiH koji kupe pay-per-view kartu za novogodišnji show “Pozdravi staru i dočekaj novu 2022. uz MY TV!”, a besplatan je za sve Moja TV i Moja webTV korisnike.

Pay-per-view kartu za novogodišnji show i film “Deset u pola” moguće je kupiti na linku: VIDEO

– Ovaj film je romantična komedija koja govori o dva prijatelja, ugostitelja, koji su konkurenti, ali zapravo neminovno upućeni jedan na drugoga. Snimali smo u pandemiji, radnje su zatvarane, ljudi su se međusobno udaljili. Film pokazuje Sarajevo iz jednog drugog, meni jako zanimljivog ugla, i pokazuje koliko je važna saradnja i neodustajanje od pravih vrijednosti – prijateljstva, ljubavi, dobrih komšijskih odnosa. Nadam se da će se gledatelji bar malo nasmijati i da će osjetiti našu dobru energiju s kojom smo film stvarali – izjavio je Tanović o filmu.

“Deset u pola” nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT). Partneri filma su BH Telecom, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Visit Sarajevo.
G

lavne uloge igraju Branko Đurić, Izudin Bajrović, Helena Vuković i Kerim Čutuna.

“Deset u pola” premijerno je prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a nakon toga na Zagreb Film Festivalu (Hrvatska), Festivalu autorskog filma (Srbija), Bosphorus Film Festivalu (Turska), Ajyal Film Festivalu (Katar), saopćeno je.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.