RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Kultni film Čarobnjak iz Oza dobija rimejk

Rimejk filmskog klasika sa Džudi Garland iz 1939. godine “Čarobnjak iz Oza”, prema istoimenom romanu L. Frenka Bauma, trenutno je u produkciji u studiju “New Line Cinema”.

Film će se temeljiti na originalnom romanu iz 1900. godine i prati priču o fantastičnoj djevojčici Doroti i njenom kućnom ljubimcu, psiću Totu, koje zahvati uragan i odnese ih daleko od rodne kuće u Kanzasu u neobičnu Zemlju Oz. Po istom principu je tokom godina snimljeno više filmova, mjuzikla i TV emisija, a najpoznatija adaptacija je mjuzikl iz 1939. s Džudi Garland u glavnoj ulozi.

Kenja Baris naći će se u ulozi režisera i scenariste, ali ovoga puta na veliko platno stiže nova priča o Doroti i njenim avanturama. Kenja najavljuje svježiji i moderniji pogled na ovaj kultni film, a rimejk će se nesumnjivo razlikovati od originala. Detalji se za sada čuvaju u tajnosti.

Rimejk je prevashodno trebalo da radi Nikol Kasel, ali je projekat bez obrazloženja otkazan prošle godine. U drugim vijestima iz “Warner Bros” studija stiže filmska biografija “Emily Bronte” s Emom Makej u glavnoj ulozi, a to je samo jedan od naslova kojem se radujemo u novoj filmskoj sezoni.

Svi znaju priču iz filma iz 1939. godine, ali Baris nije otkrio detalje o novom filmu. Sudeći prema reakcijama stranih medija, biće to moderna interpretacija kultnog mjuzikla. Dogovor o rimejku dolazi u trenutku postprodukcije Barisovog dugometražnog rediteljskog prvenca “You People”.

Kenja Baris i Džona Hil zajedno su napisali originalnu komediju, sa sjajnom glumačkom postavom koja između ostalih uključuje Hila, Edija Marfija, Džuliju Luis Drejfus, Lauren London, Niu Long i Davida Duhovnija.

Baris je autor mnogih TV serija: “Black-ish” (serija koja ima čak dva spin-offa: “Grown-ish” i “Mixed-ish”), “The Game”, “Girlfriends” i “Soul Food”. Takođe je jedan od autora “Shaft”, a 2020. je prvi put i glumio u “Netflixovoj” seriji “#BlackAF”. Ono čemu se i veselimo jeste njegov rad na komediji o Ričardu Prajoru, a koju je naručio studio i produkcijska kuća MGM.

Izvor i foto: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.