RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHKulturaRegionSvijet

Кустурица одушевио публику у Мексику

Након што је на Лондонском филмском фестивалу приказао свој најновији филм “На млијечном путу”, и изузетних критика у енглеској штампи, прослављени српски режисер Емир Кустурица се са својим бендом “Но смокинг оркестра” упутио у Мексико, гдје је на Фестивалу свјетске музике одржао два концерта – у Метепеку и у Мексико Ситију.

Одушевљена публика је у оба мексичка града уживала уз познате пјесме овог култног бенда, пјевајући са Кустурицом и рефрене пјесама из његових филмова.

Кустурица, који је постао почасни грађанин у готово свим већим градовима јужне Америке, добио је и кључеве града Метепека.

Наступи бенда и живот филма “На млијечном путу” ће се укрштати у наредна два мјесеца. Већ у новембру, Кустурица ће са својим бендом наступити у Кремљу, Санкт Петербургу…, након чега наставља латиноамеричку турнеју, која обухвата градове Буенос Ајрес, Мендоза, Росарио, Монтевидео, Сантјаго.

Промоција новог албума Емира Кустурице и “Но смокинг оркестра” ће се одвијати паралелно са приказивањем филма “На млијечном путу” у више од двадесет земаља.

Новогодишњу ноћ бенд ће дочекати у Порту на централном градском тргу, гдје ће свирати пред 200.000 посјетилаца. Бенд наставља турнеју у марту концертима у Кини, Кореји, Јапану, Аустралији и Новом Зеланду. 

Извор: Агенција СРНА – www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.