RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Manifestacija “Bosnie, mon Amour” 27. januara u Parizu

Udruženje “5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina”, poznato po svom radu na promociji stvaralaštva umjetnika iz Bosne i Hercegovine, najavljuje prvu kulturnu manifestaciju pod nazivom “Bosnie, mon Amour”, koja će biti održana 27. januara u Gradskoj općini Pariz 7 okruga.

“Bosnie, mon Amour” je zamišljena kao mjesto obilježavanja i proslave kulturnih dostignuća Bosne i Hercegovine.

Manifestacija predstavlja sintezu realizovane vizuelne, pisane, govorne i multimedijalne umjetnosti kroz panel diskusiju između bh. umjetnika-učesnika i gostiju manifestacije, s fokusom na kulturne i evropske veze i odnose između Bosne i Hercegovine, Francuske i Evrope.

“Bosnu i Hercegovinu često nazivamo ‘Srcem Evrope’, stoga smo bili inspirirani da pokažemo koliko je naša zemlja zaista kolijevka jedinstvenog umjetničkog stvaralaštva kao rezultat vjekovnih susreta Istoka i Zapada na tlu Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz Udruženja “5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina”.

Ističu kako ovaj događaj ima šansu samo uz podršku prijatelja Bosne i Hercegovine, čime se, kako navode, potvrđuje značaj ovakvog kulturnog događaja i jača međusobna saradnja “5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina” sa francuskim i drugim evropskim partnerima.

Radiotelevizija Bosne i Hercegovine je medijski sponzor ove manifestacije.

“5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina” je udruženje koje ima za cilj stvaranje uspjesšno umrežene i partnerski ojačane bh. dijaspore. Projekat prepoznaje važnost dijaspore u razvoju Bosne i Hercegovine, kao i njenu ulogu u njegovanju vrijednosti različitosti i inkluzije za svakog pojedinca uključenog u ovu mrežu.

“5 Million Friends of Bosnia-Herzegovina” je nevladina, neprofitna organizacija, bez bilo kakve političke, vjerske ili etničke pripadnosti.

Fokusirana je, prije svega, na pružanje platforme za angažovanje organizacija bh. dijaspore, zagovaračkih grupa i pojedinaca u unapređenju društvenih i ekonomskih uslova u BiH. Jedan od ciljeva ovog udruženja je i stvaranje partnerstva između sličnih organizacija dijaspore lociranih širom svijeta i organizacija u BiH, koje će djelovati kao kanal za angažman sa širim skupom organizacija i inicijativa u BiH, navodi se u saopćenju.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.