RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Манифестрација “Ротари кањон” окупила око 600 заљубљеника природе

Више од 600 заљубљеника у природу, спортиста и рекреативаца данас ће пјешачити, трчати или возити бицикл од насеља Србљани до Босанске Крупе, у оквиру “Ротари кањона”. Циљ шесте по реду манифестације у организацији Ротари клуба Бихаћ је промоција природних љепота Грмушко – србљанског платоа и ријеке Уне, здравог живота и екологије.

На овакав специфичан начин истиче се неопходност завршетка друге – сигурније и модерније путне комуникације Бихаћ – Босанска Крупа, како би Кањон напокон могао бити искључиво природна оаза или Парк природе.

– Као и сваки пут, имамо велики број учесника из Унско-санског кантона, али и гостију из остатка Босне и Херцеговине, региона и Европе. Уживамо у дружењу, промовирамо здрав живот, природне љепоте и екологију. Више од 600 учесника је из насеља Србљани кренуло је према Босанској Крупи, гдје нас очекује заједнички ручак и забавни програм – ријечи су предсједника Ротарy клуба Бихаћ Орхана Миџића.

Организацију овогодишње манифестације подржали су Влада Унско-санског кантона те градске управе Бихаћа, Цазина и Босанске Крупе.

– Још једна потврда изузетне сарадње градова у Унско-санском кантону. Манифестација почиње у Цазину, пролази кроз дио територије Бихаћа и завршава у Босанској Крупи, те на најљепши начин промовира љепоте ова три града. Порука и циљ манифестације су изузетно важни из неколико аспеката, па смо заиста поносни када видимо импозантан број учесника и гостију – истакао је градоначелник Бихаћа Елведин Седић.

Организатори овогодишњег “Ротари кањона” нагласили су важност ангажмана и доприноса припадника Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона (МУП УСК), који осигуравају све учеснике и омогућавају уопште реализацију манифестације.

Грађани – учесници у саобраћају на путном правцу Бихаћ – Босанска Крупа замољени су за стрпљење, разумијевање и кориштење алтернативног правца, преко Цазина.

Дионица трчања, пјешачења и бициклирања је око десетак километара унском магистралом, након чега ће учесници наставити дружење на Зеленим отоцима у Босанској Крупи.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.