RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Међународни сајам књига од 17. до 22. априла у Центру Скендерија

На сједници Програмског савјета Међународног сајма књига ЈКП Центра Скендерија разматране су припреме за 35. Међународни сајам књига који ће бити одржан од 17. до 22. априла под мотом “Ријеч”.

Савјет је прихватио информацију о сајамским просторима (дворана Мирза Делибашић, Дом младих Скендерија, Плато Скендерија, Привредни град и ВИП салон), саопћилa је Прес служба Центра Скендерија.

“Отварањем нових простора за ауторе и промоције књига креативне индустрије, издаваштва, библиотекарства и књижарства, задовљава се интерес за учешће на сарајевском сајму ове године. До данашњег дана најављено је у односу на прошлу годину 20 посто више издавача и показан је изузетан интерес издавачких кућа из Црне Горе,  Хрватске, и Босне и Херцеговине као и културних центара који имају сједиште у БиХ”, нагласила је менаџерица Сајма књига Амира Бојичић.

Савјет је позвао све издаваче и књижаре, библиотекаре и институције науке, културе и образовања да се до 17. марта пријаве за учешће.

Почасни гости сајма бит ће босанскохерцеговачки писци из дијаспоре.

Такођер је прихваћен и састав жирија сајма у саставу Асмир Кујовић – предсједник те чланови Марија-Фекете Сулливан, Лејла Алимановић, Биљана Зарић и Аида Гаврић те секретар жирија Весна Фелеч.

Жири ће додијеити традиционалне награде сајма за најбоља остварења у протеклој години.

Предсједник Програмског савјета Сајма књига Ибрахим Спахић, захвалио је КЈП Центру Скендерија за темељите шестомјесечне припреме сајма, посебно партнерима Друшву писаца, ПЕН Центру БиХ, Национално-универзитететској библиотеци БиХ, Универзитету Сарајево, издавачима, медијским партнерима и свим партнерима Сајма.

Савјет је изразио саучешће породици књижевника Мирсада Бећирбашића који је био један од најзначајњих креатора програма и водитеља Босанске куће на сајму, саопћено је.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.