RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Medjunarodni “Festival tamburica” u četvrtak naveče u Domu kulture Brčko

Deveti medjunarodni „Festival tamburica Brčko 2015“ održaće se u četvrtak (10.12.2015) naveče u Domu kulture Brčko s početkom u 19.00 sati. Nastupiće oko 50 tamburaša iz Brčko Distrikta, BiH i zemalja o okruženju.

Cilj ovog festivala tamburice u Brčkom je reafirmacija interesa za ovim starim narodnim instrumentom, čuvanje tradicije sviranja tamburice i podizanje još većeg interesa prema tamburaškim pjesmama, kazao je za Radio Brčko Fikret Piskavica.

 

Dvanaestog decembra je osmi internacionalni „Horski festival“, gdje će uz brojne učesnike nastupiti i horovi iz Brčkog, Tuzle, Zvornika i Cresa. Posjetitelji će moći čuti makedonsku, bosansku, srpku i klapsku muziku, uz rok, pop i džez obrade tradicionalne muzike.

Sedamnaestog decembra je tradicionalni Novogodišnji koncert Narodnog orkestra Gradskog kulturno- umjetničkog društva (GKUD) Brčko, sa gostima, kazao je još Fikret Piskavica akter i organizator pomenutih kulturnih događaja. Ulaz za sve pobrojane sadržaje je besplatan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

Sanja 08.12.2015. - 23:38 at 23:38

Jako jako lose napisan članak o ovako lijepom dogadjaju. Osim zelje da se uzme jedna izjava sve ostalo je novinarski promasaj. Uozbiljite se malo kada pisete o kulturnim dogadjajima u našem gradu.

Kometari su zaključani.