RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Melina Mrkaljević- djevojčica uspješna u svemu

Odlična učenica IX razreda Treće osnovne škole Brčko distrikta BiH, Melina Mrkaljević, djevojčica je koja je izuzetno uspješna kako u nastavnim, tako i u van nastavnim aktivnostima.

melina mrkaljevic

Prošle godine osvojila je četvrto mjesto na takmičenju iz geografije, dok je u V razredu na državnom takmičenju iz likovnog stvaralaštva njen rad na temu „Ravnopravnost polova“ među deset radova poslan u Brisel na ocjenjivanje. Te godine osvojila je i četvrto mjesto na takmičenju iz matematike.

Također, ova učenica je uključena u školsku sekciju manekenstva, obožava da čita, a bila je i član Dramskog studija „Arlekino“ sa kojim je učestvovala na Susretu pozorišta u Bečeju.

melina mrkaljevic 3

Sa svojim literarnim radovima učetvovala je i na nekoliko konkursa, a trenutno očekuje rezultate posljednjeg „Preporodovog“ konkursa.

Sada se priprema za nekoliko takmičenja, među kojima je i takmičenje iz Njemačkog jezika.

Melina pohađa i peti razred Osnovne muzičke škole – odsjek gitara, gdje je u III razredu učestvovala na takmičenju u Bijeljini i osvojila drugo mjesto.

melina mrkaljevic 2

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.