RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Mladi Kenan Kurtović autor pobjedničke fotografije

U organizaciji brčanskog Udruženja mladih „Izvor“, na Trgu mladih danas je postavljena izložba 25 fotografija prispjelih na konkurs pod nazivom „Ja volim Brčko distrikt BiH- Moja perspektiva“ i „Ja volim Brčko distrikt BiH- Nemoj biti pasivan“, koji je organizovan početkom marta u okviru projekta „Ja volim Brčko distrikt BiH“.

Prema riječima Ensada Gobeljića, potpredsjednika ovog udruženja, konkurs i izložba su organizovani u sklopu obilježavanja petnaeste obljetnice Distrikta.

„Prispjelo je dosta fotografija, kako profesionalnih tako i amaterskih, osoba različite starosne dobi, kao i različitih nacionalnosti. Pobjedničku fotografiju smo izabrali u saradnji sa jednim fotografom iz Tuzle. Autor pobjediničke fotografije, koja će biti nagrađena određenom plaketom, ali i novčano je Kenan Kurtović“, istakao je Gobeljić.

izvor izlozba

Autor Kenan Kurtović je naglasio da se fotografijom bavi od 2010. godine, te da je jako zahvalan Vladi Distrikta što mu je omogućila da izloži neke od svojih fotografija kako bi prolaznici mogli vidjeti Brčko na jedan pozitivan način, te jednu perspektivu Brčkog koju ne bi trebali zaboraviti.

„Motiv fotografije je sama panorama Brčkog koje je nekako najviše povezano sa Savom“, dodao je Kurtović.

Ovom prilikom, građanima su djeljeni promotivni materijali kojim se mladi pozivaju na volonterski rad kako bi pomogli dugoročnom boljitku lokalne zajednice i društva u cjelini.

Ova izložba fotografija je inače posljednji sadržaj Programa obilježavanja petnaeste obljetnice Distrikta.

izvor izlozba 2

izvor izlozba 3

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.