RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Najmlađi na biciklićima obilježili Međunarodni dan bez automobila

Odjel za prostorno planiranje i imoviinsko-pravne poslove Vlade Brčko distrikta  BiH i ove godine je  u suradnji  s Odjelom  za obrazovanje (Obdanište Naša djeca) i Policijom  Brčko distrikta BiH  obilježio  22.rujna –Međunarodni  dan bez  automobila. Nada  Ljubojević, viša stručna suradnica za zaštitu okoliša u Odjelu za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove  Vlade Brčko distrikta BiH je istakla  da se i Brčko distrikt pridružio većini gradova u svijetu da obilježi ovaj značajan datum,. „Mi smo odlučili da u suradnji  s obdaništem  Naša djeca , na sat vremena  zaustavimo  promet u jednoj ulici, kako bi dali značaj ovome datumu, s ciljem podizanja  svijesti  iz oblasti životne sredine, i zdravog načina života“ kazala je Ljubojević.Ona je  dodala  da će današnje  poruke najmlađih  uvažiti i kroz zakonske i podzakonske akte implementirati.

Jasna Jovičić direktorica Obdaništa „Naša djeca“ je kazala da u okviru „Moja okolina“  koju  djeca rade svake godine , imaju i prometni odgoj , kao i ekološke vrijednosti .Jovičić je istakla da su tim povodom danas uradili jedan „miting“za čistiji i zdraviji okoliš, za zdrav život i vožnju biciklima. Odjel za prostorno planiranje je  mališanima obdaništa Naša djeca doniralo majice s natpisima i porukama za zdraviji život, na kojima se između ostalih  nalazi i zahtjevi najmlađih za  izgradnju  biciklističkih staza.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.