RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Napretkov svečani uskrsni koncert 12. aprila u sarajevskoj Katedrali

Hrvatsko kulturno društvo Napredak u prigodi najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa organizira svoj tradicionalni svečani uskrsni koncert “Kliči Gospodinu, zemljo sva!”, koji će sarajevskoj, ali i široj publici biti prezentiran u katedrali Srca Isusova u Sarajevu u srijedu, 12. aprila s početkom u 19.30 sati.

Kako je saopćeno iz HKD “Napredak“, na koncertu će nastupiti istaknuti, mladi i talentirani zagrebački glazbenici, članovi ansambla “Insurrectio”, koji će izvesti kolaž najpoznatijih skladbi bogate svjetske riznice barokne glazbe, uz nepresušno nadahnuće kulture i misao vodilju: Kristovu Muku i Uskrsnuće, vrijednost koja je oblikovala ono što zovemo zapadno-europskom kulturom privatnog i javnog života.

Ansambl “Insurrectio” čine Josipa Bilić, sopran, Matej Vukić, truba, Katarina Kutnar, violina, Marta Stanec, violina, Marta Balenović, viola, Stin Martin Lebar, violončelo i Franjo Bilić, čembalo i umjetnički voditelj.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.