RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Обиљежено 40 година рада КУД “Ражљево”

Културно – умјетничко друштво „Ражљево“ из Ражљева  у суботу је на пригодан начин уз бројне госте, некадашње  и садашње чланове и поштоваоце друштва обиљежило 40 година постојања и рада.

kud 5

Рајо Ђукић,  предсједнико КУД „Ражљево“  каже да су  за ових 40 година кроз друштво прошле бројне генерације младих људи из Ражљева и околних села које су кроз игру и пјесму одрастале и дружиле се.

„ Друштво је основано давне 1975 године под називом Филип Глигоровић – Ћићо и  под тим називом радило  је све до рата када је прекинут  његов рад. Свој рад обнавља 2011 године када се региструје под називом КУД „Ражљево“ из Ражљева“, истакао је Ђукић.

vodenicanews

КУД „Ражљево“ данас окупља око 50 активних чланова који уз нове кореографије наступају широм земље и региона. Поред фолклорне секције у друштву су активне рецитаторска, пјевачка, глумачка. Најстарији члан друштва Жићо Лакић традиционално годинама наступе друштва  употпуњује  пјесмом и свирком на шаргији.

kud 4

„Села су некада била пуна омладине и сви су се такмичили ко ће бити бољи играч или пјевач, ко ће активније радити у друштву. Данас је то другачије, младих је све мање у селима, али ми ипак успијевамао да из неколико околних села окупимо младе и укључимо их у рад друштва“, објашљава Рајо Ђукић.

Radjo Djukic

Први предсједник друштва био је Ђоко Радић из Ражљева који је и оснивач  културно-умјетничког друштва у Ражљеву. Послије неколико година друштво је преузео Спасоје Радоњић,  он је функцију предсједника предао Бошку Томићу из Крбета, а након њега за предсједника је изабран Рајо Ђукић из Ражљева који је био предсједник друштва до рата и који је 2011 године поно покренуо рад КУД „Ражљево“.

На свечаности на којој је обиљежено  40 година Културно –умјетничког друштва  уручене су захвалнице свим досадашњим предсједницима друштва, а захвалнице су добили и дугогодишњи чланови друштва: Мило Лакић, Мара Текић, Драгица Николић, Војиславка Симикић…..kud razljevo 3

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.