RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKulturaMagazin

Održan Svetosavski bal

U Brčkom je sinoć održan tradicionalni Svetosavski bal sa kojeg će sav prihod biti iskorišćen u humanitarnim akcijama koje vodi Svetosavska omladinska zajednica /SOZ/.

“Između ostalog, planirali smo da dio sredstava izdvojimo za stipendiranje najboljeg studenta iz Brčkog”, rekao je Srni koordinator brčanskog SOZ-a protođakon Dragan Popović.

Svetosavskom balu, koji je večeras priredio SOZ u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, prisustvovalo je 200 građana koji su mogli da uživaju uz kulturno-umjetnički program.
Svečanost je počela himnom Svetom Savi koju je otpjevao hor “Sveti Stefan” Dečanski” koji djeluje pri sabornom hramu Uspenija Presvete Bogorodice u Brčkom, a potom je učesnike Svetosavskog bala, u ime Njegovog presveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma, blagoslovio i pozdravio arhijerejski namjesnik brčanski protojerej stavrofor Dragan Ćirković.

“Lijepo je da se slavi ime Božije i u slavu Svetog Save – najumnije srpske glave, našeg prvog arhiepiskopa i prosvjetitelja, osnivača Srpske pravoslavne crkve”, naglasio je sveštenik Ćirković u prigodnoj riječi.

Ovogodišnji, 14. Svetosavski bal u Brčkom posvećen je 200 godina od podizanja Drugog srpskog ustanka i 20 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Na večerašnjoj svečanosti u Hotelu “Jelena” nastupili su veći dio članova orkestra Vojske Srbije “Stanislav Binički”, pjevačica Jelena Tomašević, solista Dejan Pešić, banjalučki glumac Goran Jokić, te Narodni orkestar “Bisernica” iz Bijeljine, Crkveni hor “Sveti Stefan Dečanski” iz Brčkog i članovi Folklornog ansambla brčanske “Prosvjete”.

Izvor:SRNA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.