RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Održan tradicionalni Božićnji prijem

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti iz reda Srpskog naroda, zajedno sa velikodostojnicima Srpske pravoslavne crkve u Brčkom organizovali su tradicionalni Božićnji prijem, kome su prisustvovali i vodeći ljudi  političkog i vjerskog života  druga dva naroda u Distriktu.

«Veliki broj okupljenih uglednika  naročito iz druga dva naroda, predstavlja za nas veliku čast ali i dokaz da ovdje istinski živimo i radimo, pa i obilježavamo i velike vjerske praznike zajednički, što treba i nadalje njegovati i održavati», kazao je pored ostalog obraćajući se prisutnima predsjednik Brčanskog parlamenta Djordja Kojić:

Namjesnik Brčanskog arhijerejskog namjesništva SPC protojerej stavrofor Dragan Ćirković ukazao je na značaj Božića kao praznika koji ima za cilj, osim slavljenja rodjenja Hristova, ujediniti sve ljude u dobru.

«Upravo poruku tolerancije mira i zajedništva šaljemmo i mi uz naš veliki praznik, želeći da se saradnja medju narodima u Brčkom i dalje nastavi. Najuvjerljivi pečat suživota i saradnje brčaci su pokazali za vrijeme minulih majskih elementarnih nepogoda, potvrdivši istinsko medjusobno razumjevanje», istakao je Ćirković.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.