RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Održana promocija knjige proze “Vrela krv”spisateljice Nataše Subašić

Sinoć je u Napretkovom Domu održana promocija knjige „Vrela krv“ spisateljice Nataše Subašić. Riječ je o knjizi poezije i proze s tematikom žensko- muški ljubavni odnosi s naglašenim primjesama erotike.Autorica je istakla da ovo peta knjiga po redu , i da se u ovoj knjizi okušala i u prozi. Knjiga govori o uobičajenim ljubavnim jadima.

Predstavljač urednik i nakladnik Ilija Matić iz Hrvatske , je kazao da je ovo četvrta objavljena knjiga u Hrvatskoj mlade spisateljice Nataša Subašić koja govori o muško ženskim odnosima i da je ostala i u ovoj knjizi dosljedna sebi.

Nataša je , kaže Matić smjelija autorica koja u svojim pjesmama vješto provuče i erotiku, što znači da se ne usteže da ponekada bude i zrela žena , a da na neki način bude i djevojčica, ali i zrela spisateljica koja zna da iznese ono što žena misli.

Subašić je , kaže Matić imala promocije svoje četiri knjige u Hrvatskoj ,a jednu od promocija je imala u zagrebačkoj prestižnoj knjižnici , i kao što je već primjećeno , ona je prisutna u knjižnicama u Hrvatskoj , njene knjige su otkupljene od strane knjižnica i tako dostupnje čitateljima.

Matić je istakao da još ne može uspješno odgonetnuti što znači Natašina nazočnost u BiH , kao spisateljice , ali je njen odnos naspram zrelosti žene ipak zapažen na jednoj od njezinih tribina, i bio iznenađenje za njenu publiku.

Predstavljači najnovije knjige Nataše Subašić „Vrela krv“ bili su i profesorice Mirjana Đapo i Neda Čajević. Recenziju potpisuje Žarko Milenić.

Promocija ESEG-ovih autora Nataše Subašić i Elvina Mujkića održana je uz suarganizaciju HKD „Napredak“ podružnica Brčko.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.