RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Održana Smotra folklora „Brčaci svome gradu“

Obilježavanje 15. obljetnice Brčko Distrikta BiH nastavljeno je danas smotrom folklora “Brčaci svome Distriktu”, na Trgu pravde. Nastupilo je 20 KUD-ova s područja Brčko Distrikta koji su predstavili novim koreografijama pred velikim brojem prisutnih za koje bio organiziran besplatan ručak i prigodni napici.

Mara Jokić, predsjednica HKUD „Skakava 06“, Nenad Bajunović, predsjednik SKUD Krepšić i Mujo Šabanović, BKUD Azra Rašljani, bili su jedinstveni u ocjeni da je smotra folklora sjajno pripremljena i realizirana, a to je i naljepši mogući našin da se predstavi kulturna bašina svih koji žive na ovim prostorima, pa i daleko šire.

Prigodnim riječima medijima se obratio i dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko Distrikta. Pored smotre kulturnog stvaralaštva ovdje smo po treći put zaredom upriličili jedan zajednički narodni ručak, kazao je Domić i dodao da je to prigoda da stanovnici Brčko Distrikta uz folklor, pjesmu i zabavu, imaju prigodu i okrijepiti se.

 

U 21.00 sat je centralni muzički događaj manifestacije- koncert na otvorenom- Trgu mladih- a nastupa reginalna muzička zvijezda Tony Cetinski iz Zagreba. Prije toga u Gradskoj Vijećnici s početkom u 16.30 sati novinarima će se obratiti dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko Distrikta Bosne i Hercegvoine i Toni Cetinski, hrvatski glazbenik i pjevač.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.