RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Osmi Festival bajke za djecu i odrasle počinje sutra u Sarajevu

Osmi Festival bajke za djecu i odrasle bit će održan od 22. do 31. oktobra 2022. u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo.

Centralnu manifestaciju ovogodišnjeg festivala započet će radionicom slikanja prema Goetheovoj teoriji boja koju će održati  gošća iz Hrvatske, Snježanka Jadrijević.

Organizatori navode da, kao i do sada, Festival obiluje radionicama, seminarima, promocijama i susretima pripovjedačkih pokreta, a prije svega pripovijedačkim predstavama za sve, djecu i odrasle.

Donosi narodne bajke iz Bosne i Hercegovine, nastojeći sačuvati i promovisati kulturnu baštinu, kao i narodne bajke iz cijelog svijeta. U ambijentu koji sobom donosi jesen pripovjedat će i domaćin i gost u Bajci Tatjanu Šojić, gošća iz Kanade Sarah Abušarar, Marina Đorđević, kao i odgajateljice iz sarajevskih valdorfskih vrtića koje uz članove udruženja Bajka pripovijedaju za najmlađe u predstavama Vunenog pozorištanca.

Osmi festival bajke bit će zatvoren gostovanjem Jasne Held, profesionalne pripovjedačice iz Dubrovnika koja je i suosnivač Festivala bajke u Sarajevu, najavili su organizatori.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.