RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Otvoren 48. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike

Sinoć je na Memorijalnoj sceni 2532 svečano otvoren 48. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike.

Festival je otvorio dugogodišnji član eMTeeM-a, a sada student glume na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu Haris Pašić. Potom je izvedena predstava Mostarskog teatra mladih “Smrt je moja ljubav”.

Drugog dana festivala publici se nude dvije predstave. Najprije će u okviru poetskog festivala “Žena s knjigom” u Yunuz Emre institutu sa početkom u 19,00 sati biti izvedena predstava “Fatima, nevjesta od boli”, što je verzija Hasanaginice iz vizure žene. Predstava je nastala po tekstu Ljubice Ostojić, a režirao ju je Sead Đulić.

Nakon toga, na Memorijalnoj sceni Mostarski teatar mladih će u 21,00 sati izvesti predstavu “Maslinova grana” koju je režirala Amra Prutina.

Prva dva festivalska dana u znaku su eMTeeM-a zbog činjenice da sa ovim izvedbama počinje obilježavanje pedeset godina postojanja Mostarskog teatra mladih. Ovo je doprinos festivala jubileju eMTeeM-a, saopćili su organizatori.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.