RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА О ВУКУ КАРАЏИЋУ

У организацији  Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, а у оквиру „ Видовданских дана културе“ у Брчком je синоћ  отворена изложбa „Вук Стефановић Караџић“.

20160622_185134

Изложба је ауторско дјело Јеленка Бајића предсједника Одбора и Миленка Јевђевића секретара Градског одбора СПКД „Просвјета“ Бања Лука,  који су на 21 паноу приказали живот и дјело Вука Караџића.

20160622_191809

„ Кроз ову изложбу  можемо доста научити о животу и раду   Вука Караџића, посебно о томе шта нам је Вук оставио и шта нам је кроз своја дјела поручио“, рекао је отварајући изложбу Предраг Љубојевић, потпредсједник „Просвјете“ у Брчком.

Изложба  у просторијама „Просвјете“ у Брчком остаје отворена наредних 10 дана.

20160622_190848

Видовдански дани културе биће настављени у петак 24. јуна традиционалном смотром фолклора , прије које ће бити додијељене литерарне награде пристигле на конкурсу за награду „Жарко Мијовић“. Смотра почиње дефилејом учесника у 19 часова испред Српске православне цркве у Српској Вароши.

У оквиру „Видовданских дана културе“ у суботу 25. јуна у Брчком се одржава и традиционална „Видовданска трка“, а на сам Видовдан  улицама града проћи ће традиционална  Видовданска литија којом ће бити обиљежена Крсна слава Црквене општине Брчко чиме се завршавају  овогодишњи „Видовдански дани“ у Брчком.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.