RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Отворена изложба спортских фотографија

 

Седма самостална изложба спортских фотографија  аутора Фадила Реџића отворена је синоћ  у Омладинском центру у Брчком.

Изложбом је обухваћено  95 година спорта у Брчком и на њој су предствљене фотографије настале у периоду  од 1919. до 2016. године.

Изложено је преко 600 фотографија на којима је приказан велики број спортских догађаја и спортиста  Брчког, у скоро свим гранама  спорта по којима је Брчко познато.izlozba 3

О изложби је говорио  Никола Билић, познати спортски новинар који каже   да  треба поштовати ентузијазам једног човјека који је годинама сакупљао ове фотографије које  представљају   прилику  за сјећање на један од најспортскијих градова у БиХ и Југосалвији.

„Брчко је познато као град одбојке. Дао је бројне репрезентативце Југославије учеснике највећих такмичења  на планети- олимпијских игара, свјетских  шампионата и ово је изванредна прилика да не падне у заборав оно што су стварале генерације прије нас“, истакао је Билић.

„Овдје је изложено само дио фотографија које посједујем  и надам се да ћу  поводом 100 година  спорта у Брчком  имати прилику изложити  и објединити у књизи све оно што сам током шест деценија сакупљао“, рекао је овом приликом аутор изложбе Фадил Реџић.

izlozba 2

Седму  самосталну  изложбу  спортских фотографија  аутора Фадила Реџића отворио је Дамир Булчевић, шеф Одјељерња за спорт и културу у Влади дистрикта.

Изложба ће бити отворена у наредна три дана. Покровитељ изложбе је Влада дистрикта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.