RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Otvorene “Čari zime”: U novogodišnjoj noći Brčake će zabavljati grupa “Galija”

Na Trgu mladih večeras je u ime gradonačelnika Brčko distrikta BiH Eseda Kadrića, zimsku manifestaciju „Čari zime“ svečano otvorio šef Kabineta gradonačelnika Amir Softić.

„Vlada Brčko distrikta BiH i ove godine se potrudila da u prigodnom ambijentu dočekamo novogodišnje i sve praznike koji predstoje, da uljepšamo naš grad i obogatimo ga sa određenim sadržajima. Ujedno je otvorena i sezona klizanja u Brčkom, imamo ponovno postavljeno klizalište veće u odnosu na prošlu godinu jer je i interesovanje mališana isto tako za klizanje na ledu veliko. I ove godine naši građani, gosti turisti mogu da uživaju u zimskim čarolijama” kazao je Softić.

Dodao je i to da u narednih dva mjeseca svi mogu uživati i u prezentacijama proizvođača i udruženja u kućicama postavljenim na Trgu mladih.

„Drago mi je što mogu najaviti da ćemo 31. decembra ponovo imati javni doček Nove godine uz jedan od najpopularnijih bendova našeg regiona, grupu Galija i vatromet“, naglasio je Softić.

 

Šef Kabineta gradonačelnika je iskoristio priliku i obišao ostatak sadržaja koji će biti na usluzi građanima tokom trajanja ove manifestacije. U kulturnom dijelu svečanog otvorenja posjetioce su zabavili članovi Kluba sportova na ledu ”Unity” i DJ Brvski.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.