RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Pavarotti posthumno dobiva zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu

Talijanski tenor Luciano Pavarotti, koji je preminuo 2007., bit će posthumno počašćen zvijezdom na Stazi slavnih u Hollywoodu 24. kolovoza.

Pavarottijeva zvijezda bit će 2730. zvijezda na ovom poznatom holivudskom bulevaru,a na događaj je kao govornik pozvan američki dirigent James Conlon.

U ime obitelji svečanosti će nazočiti Cristina Pavarotti, jedna od tri pjevačeve kćeri iz prvog braka.

Pavarotti, rođen u Modeni 1935., smatra se jednim od najvažnijih tenora 20. stoljeća, nastupao je u svim velikim opernim kućama svijeta. Svjetsku slavu stekao je i izvedbama “Tri tenora”, s Placidom Domingom i Joseom Carrerasom.

Bio je poznat i po svojim dobrotvornim koncertima pod nazivom Pavarotti & Friends, na kojima je pjevao duete sa svjetskim rock i pop zvijezdama. Preminuo je od raka gušterače 6. rujna 2007. u 71. godini života.

Ivor: N1

Foto: N1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.