RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Počinje 48. mostarski teatarski festival

Pod motom “Osvajanje slobode” sutra, 25. augusta u Mostaru počinje 48. mostarski teatarski festival- Festival autorske poetike, koji će trajati do 31. augusta.

Na festivalu će biti izvedeno 8 predstava iz Zagreba, Banje Luke, Sarajeva, Kaknja, Bugojna i Mostara, a pored predstava bit će upriličene i svečane dodjele nagrade za umjetničku hrabrost koja nosi ime eMTeeM-ove rano preminule glumice Amre Prutina, te nagrade “Svjetlost Mostara”, koja je u suštini nagrada za životno djelo.

Festivalski program pratit će stručni žiri koji dodjeljuje 5 ravnopravnih nagrada “Mravac”, te nagradu za dramaturgiju koja nosi ime dugogodišnje dramaturginje-saradnice eMTeeM-a Ljubice Ostojić, te od ove godine i žiri publike koji će svako veče dodjeljivati nagradu za glumačko ostvarenje večeri, te na kraju Festivala proglasiti najbolju predstavu po izboru publike.

“Festival se ove godine održava pod pritiskom zbog mogućnosti gubitka scene, jer rok za izmirenje preostalih obaveza po osnovu kirije je posljednji dan Festivala”, saopćili su iz Mostarskog teatra mladih.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!