RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Potrebna finasijska sredstva za dalji razvitak ULJUB Brčko

Rad Uljub-a Brčko u protekloj godini obilježio je veliki angažman oko 130 članova- umjetnika i ukupnog članstva od preko 200 ljudi.

Po značaju izdvajaju se: tradicionalno Druženje umjetnika Koraj 2014, Likovna kolonija i izložba Dunav- Sava- Drina na kojoj je učešće uzelo 15-ak slikara iz BiH, Srbije, Hrvatske i Dijaspore, brojne promocije knjiga od kojih je najposjećenija bila sa Vanjom Bulićem, trenutno najtiražnijim srpskim piscem, dva druženja umjetnika u ULJUB-u i Izložba Sekcije rukotvorina i starih kućnih zanata sa izložbom slika u centru grada, koja je održana od 1. do 31. decembra 2014. godine, kazao nam je Mladen Filipović, predsjednik ULJUB Brčko.

Sredstva koja smo od Vlade protekle godine dobili su bila simblična, ali ja imam čvrsta uvjeravanja da ćemo ove godine za rad dobiti mnogo značajniju finasijsku podršku od Vlade i Skupštine Brčko Distrikta, napomenuo je Filipović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.