RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Представа Орестија у сриједу на сцени Народног позоришта Сарајево

Вишеструко награђивана драмска представа “Орестија”, рађена према трагедији драматичара Есхила, у режији Слободана Унковског, на сцени Народног позоришта Сарајево биће изведена у сриједу, 14. фебруара, са почетком у 19:30 сати.

У представи играју: Ведран Ђекић, Медиха Муслиовић, Изудин Бајровић, Ермин Сијамија, Ејла Бавчић, Амина Беговић, Маја Изетбеговић, Мерима Лепић Реџеповић, Мона Муратовић, Санела Крсмановић Бистривода, Ирфан Рибић, Ален Коњиција, Павле Новаковић, Фарук Хајдаревић, Сара Сексан, Ведад Чано, Алиса Чајић и Елма Фетић.

„Свако вријеме треба своју Орестију, наше, чини се више него иједно друго, без обзира што нас и историја и литературе опомињу да “свако вријеме носи своје бреме” и што кроз вјекове плута реченица да таквих страхота никад није било. И наше вријеме вапи за одговорима на питање гдје је правда. И шта ће друштво са убицом у својим редовима. И гдје је мјесто насиљу и освети, и како се злочин, осим злочином самим, искупљује. И, можда најважније од свега, какав је то човјек, по свему сличан нама, који налази начин, најчаснији могући, да својим делањем, својим изборима и својим живљењем понуди одговоре на ова питања, омогућавајући нама да наставимо са својим животима не настављајући ланац злочина, колико толико чистих руку, од гријехова опраних на неком од чистилишта“, рекла је драматургиња Јелена Мијовић.

Остатак ауторског тима чине драматургиња Јелена Мијовић, сценографкиња Адиса Ватреш Селимовић, костимографкиње Вања Цирај џуџа и Ирма Саје, те композиторица Ирена Поповић Драговић.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.