RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Predstava “Taximetar” nasmijala publiku TKT Festa

Predstava “Taximetar” u koprodukciji Gradskog kazališta mladih Vitez i Hrvatskog kazališta Travnik izvedena je na Kamernoj sceni Doma mladih Tuzla četvrtog dana 21. TKT Festa.

U predstavi igraju Matej Baškarad i Marko Mirković koji su svojim izvođenjem nasmijali publiku, iako je tematika o kojoj pričaju ozbiljna, a poruka važna.

Roman je taksista u drugom poluvremenu svog života koji je potonuo u prosjek. Njegov život uzburka ”nužna reforma taksi sistema” te niz događaja iz prošlosti. Život u taksiju, upoznavanje raznih profila ljudi te suočavanje sa surovom realnošću Romana su prisilili na preispitivanje vlastitog života i životnih odluka, u najkraćim je crtama opis ove predstave.

Petog dana 21. TKT Festa danas će biti odigrana Strindbergova ”Gospođica Julija” Pozorišta ”Neretva” iz Konjica u režiji Dine Kerića.

Partner ovogodišnjeg Festivala je Centar za kulturu Tuzla, a pokrovitelji Grad Tuzla, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Vlada TK – Ministarstvo za kulturu, sport i mlade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.