RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Predstave “Crvenkapa” i “Štrumfovi” u brčanskom Domu kulture

Pozorištance Maslačak iz Bijeljine pripremilo je zanimljive predstave za mališane.

U petak, 10.12.2021. godine u 18 sati u Domu kulture Brčko igra predstava Crvenkapa. „Crvenkapa“ je jedna od poznatijih priča iz slavne radionice Grimovih bajki. Iako u priči nema vještica, vila i drugih nestvarnih bića, u njoj je puno neobičnih i nestvarnih događaja. Ova svima poznata bajka o djevojčici crvene kapice koja ide u posjetu baki i u šumi susreće vuka, u ovoj predstavi ispričana je na malo drugačiji način. Vječita borba između dobra i zla podsjetiće nas na brojne lekcije o poslušnosti, oprezu i opasnostima koje vrebaju u raznim oblicima.

Adaptacija teksta: Dušan Ranković

Režija: Nenad Blagojević

U subotu, 11.12.2021. godine u 12 sati u Domu kulture Brčko igra predstava “Štrumfovi”. Još jedna stara priča, ali uvijek aktuelna. Priča o večitoj borbi između štrumfova i zlobnog Gargamela. Kroz našu pozorišnu predstavu ova priča se nastavlja.

Dok “Štrumfovi” štrumfuju svoje svakodnevne obaveze i zabave, Gargamel je opet smislio pokvaren plan da ih se dočepa i pojede. Gargamel je uvjeren da će uspjeti, ali ni Veliki Štrumf ne posustaje … kao i uvijek on je hrabar i voljan da zaštiti sve štrumfove i ne dozvoli da se Gargamelov plan ostvari. Da li će Gargamela i njegovu mačku Azraela nasamariti ili ih pak pretvoriti u dobre momke? Ko će sa kim postati prijatelj? Odgovore donosi ova predstava puna muzike, koja dočarava borbenu atmosferu, komičnih detalja,koreografija i štrumfastičnih momenata.

Tekst i režija: Dušan Ranković

Ulaznice možete rezervisati na broj 0644073188, a podići ih na biletarnici Doma kulture Brčko pred početak predstave.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.