RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Dobre vijestiKultura

Preporod organizuje Bajramski koncert na otvorenom

Povodom velikog muslimanskog blagdana Ramazanskog Bajrama Bošnjačka zajednica kulture „Preporod“ Brčko Distrikta BiH, u petak, 17 jula tekuće godine organizuje Bajramski koncert na otvorenom prostoru ispred Islahijetovog doma, sa početkom u 20.30 sati.

„Prošlogodišnje iskustvo u organizaciji brčanske kulturne večeri ovdje ispred Ishlaijeta je bilo poticaj da i ove godine pokušamo to organizovati uz sve rizike, jer kad to planirate morate računati i na moguće vremenske neprilike. Prognoze su takve da sutra očekujemo vreo dan, a vjerujem ugodno veče i lijep ambijent za realizaciju ovog koncerta“, istakao je Ćazim Suljević, predsjednik brčanskog Preporoda.

Prema njegovim riječima, koncert će realizirati nekoliko umjetnika.

„Na čelu sa našom sugrađankom Vesnom Hadžić, u čijem će društvu biti poznati intrpretatori sevdaha i to Esad Kovačević, Zanin Berbić, mlada Sarajka Emina Porča, te Ansambl Abaska Bijedića“, kazao je Suljević.

Suljević je dodao da će koncert započeti odmah poslije akšam-namaza, odnosno nakon što se čuje ezan, a planirano je da se postavi oko 400 stolica za posjetitelje.

Ovom prilikom, kako je Suljević naglasio, druženje će biti upotpunjeno i serviranjem tradicionalnih bosanskih jela karakterističnih za Bajramske blagdane, koje će pripremiti Udruženje žena Bošnjakinja iz Brčkog.

S obzirom da Preporod nema na raspolaganju finansijska sredstva potrebna za organizaciju ovakvog događaja, Suljević je istakao da su organizaciju pomogli iz Kabineta gradonačelnika, a očekuju se i donacije nekoliko privrednih subjekata kojim će se pokriti preostali nedostajući dio.

Suljević je pozvao sve građane i građanke Brčko distrikta da dođu na ovaj koncert, kako bi kakoje rekao, svi zajedno uz lijepu sevdalinku, toplu riječ, bajramske čestitke i bajramsku sofru proveli predivno veče.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.