ArhivaBrčkoDobre vijestiKultura

Promocija velikog romana „Veliki rat“ Aleksandra Gatalice u Brčkom

Biblioteka- Knjižnica Brčko Distrikta BiH, u suorganizaciji sa Književnim klubom Brčko Distrikt i ove godine održava niz manifestacija u okviru obilježavanja Mjeseca knjige koji traje od 15. oktobra do 15. novembra.

Obilježavanje je započelo sinoć, pred većim brojem prisutnih promocijom romana „Veliki rat“ Alaksandra Gatalice iz Beograda u Bibliteci- Knjižnici Brčko. Roman „Veliki rat“ (O Prvom svjetskom ratu) za koji je Gatalica dobio NIN-ovu i nagradu „Meša Selimović“, predstavio je Mileta Aćimović Ivkov, književni kritičar i član oba žirija koji su dodijelili velike nagrade piscu Aleksandru Gatalici.

Ovo je priča, roman o velikom točku koji se zove rat, i koji rastače i unesrećuje sve koji se nađu na njegovom putu, bez obzira na socijalni status, karakter i položaj, a iz njega svi oni koji ga i prežive, izlaze kao potpuno drugačiji likovi, naznačio je uz ostalo, veliki moderni srpski pisac Aleksandar Gatalica, čije je djelo jedno od načitanijih trenutno u regionu.

Moderatorica ove uspješne književne večeri koja je pobudila veliki interes brčanske čitalačke publike bila je Jasna Maglov.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button