BrčkoKultura

Брчко: Промовисана књига “Глухо доба дана” аутора Хакије Карића

Промоција књиге поезије „Глухо доба дана“ аутора Хакије Карића одржана је синоћ у Ислахијету Брчко. „Глухо доба дана“ је збирка поезије и појављује се након паузе од скоро десет година када је изашло посљедње Карићево пјесничко остварење „Украдени мјесец“ (2013.). Рецензенти књиге, која је штампана у издању Књижевног клуба Пабло Неруда, су Жарко Миленић, Ибрахим Кајан и Мехмед Ђедовић.

Ђедовић је на промоцији напоменуо да је Хакија Карић цио живот у књижевности и новинарству те је његова најновија књига једна нова, оригинална пјесничка прича, која је по много чему посебна и завређује пажњу читалачке јавности.

“Хакија Карић је пјесник с богатим животним и књижевним искуством те његове пјесме припадају оној врсте поезије која застане у уху читаоца, не да се заборавити, и тјера на поновно читање. Такви поетски записи најбоље говоре сами о себи и све књижевно теоријске интерпретације често су сувишне” рекао је Ђедовић.

Модератор промоције у Брчком био је новинар и књижевник Сувад Алагић који каже да је пјесник Хакија Карић најновијом књигом поезије Глухо доба дана још једном потврдио како посједује осебујан пјеснички стил те да је сам назив његове најновије књиге пјесама метафора која изазива читаоца на читање и промишљање.

Аутор Хакија Карић је говорећи на промоцији своје књиге истакао да је назив његове књиге „Глухо доба дана“ метафора за све глувоће које окружују данашњег човјека.

“Пуно је глувоће око нас која ме као пјесника ирититира, а поезија је мој начин да проговорим о томе. На примјер, када свједочимо призорима људи који копају по контејнерима”, појаснио је Карић.

Стихове из Карићеве најновије збирке пјесама говорила је ученица Гимназије Ема Братић уз музичку подршку на гитари Бајре Јукића Чичка.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button