RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promovisana knjiga “100 godina škole u Ražljevu”

U Brčkom je promovisano drugo i dopunjeno izdanje knjige Spasoja Radonjića “100 godina škole u Ražljevu”, u kojoj je opisana istorija ražljevačke škole koja ove godine obilježava 106 godina postojanja.

“Napravio sam kombinaciju istoriografije i literature. Nadam se da će čitaocima biti približena istorija tog kraja i škole i da će im dati zanimljive podatke o stvarnim ličnostima, nastavnicima i učenicima, koji su dio svog života posvetili školi”, naveo je Radonjić, koji je u školi radio kao nastavnik i direktor.

On je novinarima rekao da se na ovaj način odužio generacijama prosvjetnih radnika koji su radili u školi u Ražljevu kod Brčkog, posebno prema onima iza kojih nije ostao nikakav pisani trag nakon što je zgrada škole izgorjela do temelja 1942. godine.

Radonjić je dodao da ima još mnogo materijala za pisanje o ovoj školi.

Posjetioci su knjigu dobili na poklon, a autor namjerava da je pokloni školama, gradskoj i biblioteci Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Brčkog, koje je i izdavač knjige.

Izvor: Srna (foto: Suvad Alagić)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Прокопов дан у Ражљеву: Манифестација која траје

Миљана Ђурђевић

Служен парастос за 27 погинулих бораца из Ражљева и положени вијенци на Пешин гроб

Дејана Крстић

МАТИЦА СРПСКА поклонила Брчацима 200 књига

Admir Kadrić