RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Промовисана нова књига Мирјане Ђапо „Графити по засторима душе“

У великој сали Омладинског центра данас је, пред брчанском публиком, промовисана књига Мирјане Ђапо „Графити по засторима душе“.

Уз адекватан сценски наступ који су припремили садашњи и бивши ученици брчанске Гимназије „ Васо Пелагић“ „Графити по засторима душе“ испричани су у оквиру музичко пеотског часа у трајању од 45 минута.

Овај седми наслов представљен је, свакако, у беспријекорно аутентичном стилу ауторке Мирјане Ђапо која је своју каријеру, поред његовања лијепе ријечи у облику прозе и поезије, посветила васпитању и образовању младих генерација.

Материјал за књишку грађу је прикупљан од 2008. године и све што је сабрано у наслов „Графити по засторима душе“ састоји се од поетских дијелова записаних у разним публикацијама.MDJЉубитељи поезије могу пронаћи и пјесме посвећене највећим пјесничким именима који су били духовни учитељи ауторке Ђапо, а љубав према животу и према човјеку као темељ на коме су настале, чине све ове пјесме својеврсним уџбеником живота.

Такве поруке се, каже професорица Неда Чајевић која је представила књигу, посебно могу наћи у пјесми „Бора“.

Иако је на крају професорске каријере и по годинама спремна за пензију, ауторка Мирјана Ђапо каже да није спремна да се у будућим годинама понаша у складу са значењем свог имена.

Истиче да ће, баш напротив, и даље остати немирна у раду и стварању, а признаје да је и у данас представљеним „Графитима по засторима душе“ жељела да сачува свој ведар и еротичан дух.

Књига Мирјане Ђапо „Графити по засторима душе“ објављена је у издању Књижевног клуба Брчко дистрикта.      

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.