RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Расписан конкурс за 4. Међународно бијенале радова на папиру Музеја Козара

Izvor: Bijenale

Музеј Козаре, уз подршку Града Приједора, расписао је конкурс за учешће на Четвртом међународном бијеналу радова на папиру Приједор 2022.

Изложбене категорије су цртеж и графика, сликарство и интермедија. Избор тема и техника је слободан, максимално дозвољена димензија је формат А4, у свакој од три категорије награда је 500 евра, а на конкурс могу да се пријаве највише два рада, искључиво у истој изложбеној категорији.
Награде не морају бити додијељене у свим изложбеним категоријама, а сви првонаграђени радови постају дио ликовне збирке Музеја Козаре пошто новчана награда подразумијева откуп рада.

Само оригинални радови, настали у посљедње двије године, које селекциона комисија буде вредновала као дјела високог умјетничког и професионалног домета, биће прихваћени за излагање, а изложбе ће бити организоване у августу и септембру у Приједору, у Музеју Козаре и у Галерији “Сретен Стојановић”.

Жири чине ликовни умјетници Сара Марија Шиклуна са Малте, Саво Пековић из Србије и Руди Бенедик из Аустрије, а селекција и жирирање радова радиће се од 25. до 27. маја ове године.

Конкурс је отворен до 31. марта 2022. године, а детаљне информације и обрасци доступни су на званичним страницама Музеја Козаре http://www.muzejkozare.org/ и /bijenale-prijedor.com/ Бијенала .

Међународно бијенале радова на папиру Приједор је добило крајем 2015. године, захваљујући иницијативи директора Музеја Козаре Зорана Радоњића и његовој идеји да се на овај начин публици да квалитетан ликовни догађај, да се обогати збирка Музеја Козаре, да се град промовише у свијету умјетности и да се употпуни имиџ града сликара, града домаћина ликовне колоније “Сретен Стојановић” и града мурала.

Извор: www.nezavisne.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.