BiHKultura

Realizacija projekta “Radujte se s nama”

U sklopu projekta „Radujte se s nama“, kojega je podržala Vlada Brčko distrikta BiH, mlada ekipa župe Presvetog Srca Isusova je u nedjelju 26. lipnja gostovala u Župi Čajdraš kod Zenice. Mlade snage Župnog zbora Presvetog Srca Isusova animirale su liturgijsko slavlje nakon kojeg su imali kratak koncert i predstavljanje župe i grada Brčkog.

U opuštenoj atmosferi, uz domaćina vlč. Josipa Šimunovića, prezentirane su prirodne i kulturne znamenitosti Distrikta te način djelovanja i života u njemu.

“Mladi našega zbora su se upoznali s mladima župe Čajdraš i rodila se ideja da mladi iz Čajdraša na jesen posjete našu župu u Brčkom. Nadamo se da će se iz ovoga susreta roditi nova lijepa prijateljstva. Ovim nastupom/putovanjem zaključujemo naš projekt „Radujte se s nama“ i zahvaljujemo se Vladi Brčko Distrikta što je prepoznala potencijal našega projekta i pružila nam podršku. Kroz realizaciju ovoga projekta, mladi su aktivno vježbali, dolazili redovno na probe, imali nastupe kako u Brčkom, tako i u drugim dijelovima Bosne te jedan nastup u Hrvatskoj. Mladima kroz ovaj projekt ponudili alternativu „online druženjima“. Nadamo se, da smo kroz ovaj naš projekt, predstavili našu župu, grad i Distrikt u najljepšem svjetlu”, istakla je Sanja Matijević, predsjednica Župnog zbora Presvetog Srca Isusova.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button