RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Рекреативна револуција: Ускоро почиње 11. Стреет Артс Фестивал Мостар

Међународни Стреет Артс Фестивал Мостар – САФМО ускоро ће представити своје једанаесто издање те ући у нови јубилеј. Од 15. аугуста почет ће активности које ће трајати до 10. септембра.

Званично обиљежавање фестивала одржат ће се 3. септембра када ће у Мостар стићи сви учесници из свијета, регије и БиХ. Осликават ће се мурали и графити на атрактивним локацијама, реализирати занимљиве интервенције и одржати разнолик попратни едукативни и забавни садржаји за све генерације.

“Овогодишњи фестивал најављујемо с префиксом ‘Ре’ који је сажео визију и мисију да ре-креирамо, ре-генерирамо и ре-зонирамо”, истичу из организацијског тима.

Улица као сцена

Фестивал почиње доласком Марка Јенкинса, једног од препознатљивијих сувремених умјетника из САД-а који користи улицу као сцену гдје скулптуре комуницирају с околином. Ова сурадња бит ће веома значајна за фестивал којем је циљ да поред мурала реализира продукцију и других облика сувремене умјетности.

Улице града на Неретви такођер ће бити сцена сљедећим умјетницима: Алеx Сенна (Бразил), Милло (Италија), Картел (Њемачка), ХНРX (Аустрија), те графитерима Палло (Финска), И ам Лаиа (Шпањолска), Дас Дроген, Ресто, Фусо, Брада и Пирос, Ендо, Цхенипе (Србија) те локалним графитерима.

Попратни ОФФ програм укључит ће младе графитере, репере, продуценте, умјетнике, излагаче и афирмиране извођаче. Нека од музичких имена која ће наступати су Нипплепеопле, Индиго, ДЈ Wоо-Д, Јах Форцефиелд, ДЈ Лубна те бројни други креативци и музичари у оквиру дружења и радионица у простору Удруге Резон.

САФМО подржавају велепосланства Сједињених америчких држава, Бразила, Њемачке, Шпаније у БиХ те Фондација Квинна тилл Квинна, Фонд отворено друштво БиХ, Аустријски културни форум.

Извор: Кликс

Фото: Кликс

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.