RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Riješen problem kadrova u Osnovnoj muzičkoj školi Brčko

U Osnovnoj muzičkoj školi Brčko Distrikta konačno je riješen problem nedostajućih kadrova, profesora harmonike i gitare.

Nakon završetka javnog konkursa i zvanično smo dobili nastavni kadar za poziciju profesora harmonike u Osnovnoj muzičkoj školi Brčko Distrikta, kazao je za Radio Brčko Fikret Piskavica, direktor i dodao da je uvjeren da će na isti način ubrzo biti popunjena i pozicija profesora gitare u ovoj školi.

Nažalost, protekle godine iz finansijskih razloga nismo bili u mogućnosti na takmičenje slati našu talentovanu djecu iz brčanske Muzičke škole koja u pravilu dobivaju nagrade, dodao je Piskavica i naznačio da je za ovu godinu planirana posebna pažnja za internu nastavu, tj. mini- koncerte učenika i profesora škole. Prošle godine imali smo tri ovakva zapažena naša mini- koncerta u školi, a za ovu godinu, plan nam je ovakve koncerte izvoditi na otvorenoj sceni, kazao je Piskavica.

Drugo polugodište počinje u ponedjeljak 11. januara i sve je spremno za nastavak provođenja Plana rada škole za školsku 2015/16. godinu, napomenuo je još direktor Fikret Piskavica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.