RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Sarajevo: Ostala su još tri dana za prijavu na konkurs Sarajevo Photography Festival

Ostala su još tri dana za prijavu fotografija na konkurs Sarajevo Photography Festivala. Prilika je to da se pokaže najbolji rad i osvoje vrijedne nagrade.

Konkurs je otvoren za fotografe svih nivoa i profila, a fotografi se takmiče u osam kategorija, dok su nagrade 4.000 KM, izložba u Vijećnici, trofej, te mnoge druge sponzorske nagrade, navajili su organizatori.

Članove ovogodišnjeg žirija čine profesionalni fotografi, kustosi, profesori fotografije i stručnjaci u oblasti vizuelne umjetnosti. Oni imaju bogato iskustvo i znanje o različitim aspektima fotografije što osigurava da njihovo ocjenjivanje nije usmjereno samo na određene stilove ili tehnike fotografiranja.

Pobjedničke fotografije i finalisti iz svih osam kategorija bit će izloženi u sarajevskoj Vijećnici, a nakon toga izložba će putovati i u druge gradove u Bosni i Hercegovini i regionu, dajući radu priliku za izloženost koju zaslužuju.

– Već smo primili radove iz zemalja širom svijeta i radujemo se vidjeti koje će žiri odabrati kao najbolje. Također, važno je naglasiti da žiri nema uvid u imena autora u samom procesu žiriranja, tako da jednaku priliku imaju i profesionalni fotografi, ali i fotografi početnici koji imaju kvalitetne radove – kazala je direktorica festivala Aida Redžepagić.

Dodala je da je nagrada i na ovogodišnjem festivalu veoma značajna i vrijedna, ali prošle godine pokazalo se da je nagrada na festivalu bila odskočna daska mnogim mladim fotografima zbog same eksponiranosti njihovog rada.

Više informacija o festivalu, takmičenju, ali i članovima žirija možete pronaći na web stranici festivala sarajevophotofest.com, Instagramu (instagram.com/sarajevophotographyfestival) ili Facebooku (facebook.com/SarajevoPhotoFest).

fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.