RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Sarajevo: U Domu Oružanih snaga BiH Prosvjetin Vaskršnji koncert

Tradicionalni Prosvjetin Vaskršnji koncert upriličen je večeras  u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu.

Na koncertu nastupa Kamerni hor Muzičke akademije iz Istočnog Sarajeva, kojim diriguje Rade Radović.

“Prosvjeta” Sarajevo se ovim svojim koncertom, kako je najavljeno, na prigodan način pridružuje obilježavanju velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa.

Predsjednik SPKD “Prosvjeta” Nedeljko Masleša istaknuo je da koncert na svoj način doprinosi tradiciji uzajamnog razumijevanja i poštovanja.

Predsjednik Upravnog odbora SPKD “Prosvjeta” Dejan Garić ranije je kazao  da je Kamerni hor Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom  Sarajevu (Kamerni hor smjera za crkvenu muziku i pojanje Muzičke akademije) najbolji u izvođenju duhovne muzike u BiH i da izvodi većinom duhovnu muziku, ali i druge žanrove.

bhrt

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.