RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sinoć izvedena predstava „Čudo u Poskokovoj Dragi“, večeras na programu Susreta u Brčkom „Od kolijevke pa do braka“

Regionalni 31. Susreti pozorišta/ kazališta u Brčkom nastavljeni su sinoć natprosječnom predstavom „Čudo u Poskokovoj Dragi“, a nastupilo je Hrvatsko narodno kazalište Split. Publika je predstavu primila odlično, bilo je mnogo aplauza tokom predstave, a na okruglom stolu i publika i stručnjaci su iskazali zadovoljstvo odgledanim, gdje se kroz sukob tradicionalnog i modernog, na jedan inteligentan i humirističan način radi potka drame.

Svi glumci su pružili odlične role, a nastupili su: Mate Gulin, Nikša Butijer, Andrea Mladinić, Vicko Bilandžić, Mijo Jurišić i drugi.

U Off programu u Domu kulture uprličena je promocija dviju knjiga drama njemačkih pisaca u prevodu Brčaka Vahidina Preljevića. O knjigama su govoriti prevodilac, Žarko Milenić i prof. dr. Almir Bašović. U Domu kulture održan je „Susret(i) sa časopisom „Riječ“ sa akterima: Predrag Nešović, Žarko Milenić, Srđan Vukadinović i Danijela Regoje.

Večeras je na programu predstava „Od kolijevke pa do braka“, Gradsko pozorište „Jazavac“ Banja Luka. Predstavu je na tekst Branislava Nušića i njenu dramaturgiju uradila rediteljica Ana Đorđević. Igraju:Miljka Brđanin, Aleksandar Blanić, Smiljana Marinković i Danilo Kerkez.

U Off programu je Suret(i) sa Vilijem Matula koji počinje u 18.00 sati u Domu kulture.

U školama Brčko Distrikta danas igra predstava za djecu „Šarena igrarija“, Narodno pozorište Tuzla.

251114 portal poskokova draga predstava 3

251114 portal poskova draga okrugli sto 2

251114 portal poskova draga okrugli sto 2a

251114 portal promocija rijec 5

251114 portal pomocija knjige njemacki prevod 4

251114 portal promocija riejc publika 6

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.