RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sinoć izvedene „Trepele“, večeras na programu Susreta u Brčkom predstava „Ožalošćena porodica“

Regionalni 31. Susreti pozorišta/ kazališta u Brčkom nastavljeni su u subotu veoma zahtjevnom ali maestralno izvedenom predstavom „Trpele“, Beogradsko dramsko pozorište, koju su i brčanska teatarska publika i kritika primili s oduševljenjem.

U off- programu je upriličen je „Susret(i) sa Mirom Banjac, jednom od najvećih živućih glumica u Regionu koja je imala veoma nadahnuto kazivanje o svom glumačkom putu i teatru uopće. Učesnici ovog kulturnog projekta koji je podržala brojna publika i kazališna kritika na Suretima pozorišta u Brčkom su bili: Mira Banjac, glumica, Srđan Vukadinović, autor publikacije i predstavljač i Danijela Regoje, moderatorica. Večeras je na programu predstava „Ožalošćena porodica“, najvećeg komediografskog pisca na južnoslavenskom govornom području, Branislava Nušića, a nastupa Narodno pozorište RS Banja Luka. Režiju potpisuje Nikola Pejaković. Nakon predstave u 21.00 sat je okrugli stol.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.