RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sinoć na Susretima u Brčkom predstava “Schindlerov lift”, večeras Bosansko narodno pozorište iz Zenice sa komadom“Sedam strahova“

Šesto takmičarsko veče 38. Festivala teatra u Brčkom nastavljeno je sinoć Domu kulture u 19.30 sati predstavom „Schindlerov lift“ autora Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića, a fantastičan nastup, uz veliki pljesak publike na kraju predstave, imao je Kamerni teatar 55 iz Sarajeva.

Predstava „Schindlerov lift“ Darka Cvijetića, pod režiserskom palicom Kokana Mladenovića, rađena je prema  kratkom romanu „Schindlerov lift“, a specifično je djelo prijedorskog pjesnika, reditelja, glumca i dramaturga Darka Cvijetića, u kojem je autor sjedinjenim lirskim i proznim elementima pokušao i uspio vješto opisati i zapisati predratna i ratna zbivanja u Prijedoru 1990. godina.

Bosanska je ovo drama koja se nastavlja na izvornu antičku grčku tragediju o ljudskoj patnji, stradanju i  uzaludnosti pokušaja da dobro pobijedi zlo, jer pisac se nije libio uputiti umjetničku, ali i javnu poruku, da se zlo isplati.

Glavni lik u predstavi, lik pisca- aktera zbivanja, tumači poznati i priznati regionalni glumac iz Sarajeva Admir Glamočak, koji je u Brčkom dobio najjači pljesak od svih aktera predstave.

Uz vrhunske glumce Admira Glamočaka, Tatjanu Šojić, Maju Izetbegović, Aleksandra Seksana, Muhameda Hadžovića i druge, u predstavi je nastupilo i petoro djece glumaca, Sin Kurtom, Isa Seksan i drugi.

U pratećem programu regionalnog 38. Festivala teatra u našem gradu, sinoć je u foajeu Doma kulture  upriličeno predstavljanje monografije „PRVI MEĐU JEDNAКIMA-DANILO BATA STOJКOVIĆ“, autora Jakova Amidžića i Srđana Vukadinovića, a jedan od predstavljača je bio i Branislav Lečić.

Večeras u takmičarskom dijelu Susreta nastupa Bosansko narodno pozorište iz Zenice sa predstavom“Sedam strahova“.

U off programu s početkom u 18.00 sati u Domu kulture biće upriličeno predstavljanje „ANTOLOGIJE  BOŠNJAČКE DRAME POZORIŠNIH/КAZALIŠNIH SUSRETA I-IV“ priređivača Srđana Vukadinovića i Jakova Amidžića.

Učestvuju: Almir Imširević, Srđan Vukadinović, Jakov Amidžić i Danijela Regoje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Sarajevu će 8. septembra biti održan i kontraskup Paradi ponosa

Radio Brčko

Sarajevo: Web stranica Medicinskog fakulteta korištena u političke svrhe

Radio Brčko

Vazduh u Sarajevu okarakterisan kao opasan

Radio Brčko