RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Sinoć promoviran roman „Priča o Berlingerovima“ spisateljice Nede Čajević

Roman „Priča o Berlingerovima“, autorice , naše sugrađanke Nede Čajević, uspješno je promoviran pred većim brojem prisutnih u Domu kulture Brčko.
Ovo je jedna životna priča, duboko ljubavna i tragična saga o tri pokoljenja njemačke obitelji koji su nekad živjeli u Vinkovcima, i mada sam pristup podsjeća na Budenbrokove Tomasa Mana, Neda Čajević je uspjela da ispiše čitljiv, zanimljiv, svjež i originalan roman u kome se može „prepoznati“ svaka porodica koja je imala sličnu nesretnu sudbinu, kazao je predsatvljač Suvad Alagić.
Neda Čajević nije pučka spisateljica poput Janka Matka koji je, također, na malo stranica opisivao sudbine niza naraštaja pojedine porodice. Ona piše slojevito i zanimljivo. Uz to dolazi u ovom romanu do izražaja njena struka, pošto je odradila radni vijek kao profesorica povijesti u Brčkom i drugim mjestima, nazančio je recenzent i predstavljač, Žarko Milenić.
Večeras je na programu Savskog Cvijeta promocija knjige „razGOVORi sa…“, Hakije Karića. Knjigu će predstaviti Žarko Milenić, Suvad Alagić i autor Karić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.